fredag 3 april 2015

Saturday

http://www.chictribute.com/gallery/bilder/njbw2.jpg

Så här på långfredagen kan man ju känna en stor längtan till lördagen. Detta manifesterar vi med en riktig pärla. En bortglömd sådan.
Norma Jean Wright föddes och växte upp i Ohio och under skolåren  började hon sjunga. Det visade sig att hon var riktigt bra på det och efter universitetsstudierna begav hon sig till New York med den uttalade ambitionen att bli en stjärna.
Väl i New York hamnade hon i gruppen Chic där hon sjunger på fantastiska låtar som Dance, Dance Dance (Yowsah, yowsah, yowsah) och Everybody dance.
Hon ville dock vidare och lämnade Chic (helt utan kontroverser) och gick vidare med en solokarriär. Samarbetet med Nile Rodgers och Bernard Edwards (Chic) fortsatte dock genom att de producerade hennes första skiva.

I just can't wait till saturday

Nile och Bernard är två absoluta fixstjärnor på discohimlen. Deras inflytande på musiken från 1970-talet och framåt kan knappast överskattas. Deras sound är otroligt intellektuellt och samtidigt otroligt funkigt. Bas, gitarr, trummor och stråkar. Krångligare än så är det inte. Ändå lyckas de med dessa få ingredienser skapa ett ljudlandskap som är unikt för "The Chic sound".

Dagens låt "Saturday" har precis det soundet. Jag älskar det!

Norma Jean hade någon enstaka hit. Men hennes röst kommer kanske främst att leva vidare genom alla de låtar som hon körar på. Låtar med artister som C+C Music Factory, Constina, Randy Crawford, Will Downing, Aretha Franklin, Fantasy, Debbie Gibson, Nelson Rangell, Luther Vandross, Madonna, Sister Sledge, Nick Scotti & Freddie Jackson.

En otroligt imponerande samling artister att ha jobbat med.

Det är #discolångfredag så på med danseskorna och dansa ända fram till lördag!

När du inte orkar dansa så lyssna på den här fantastiska intervjun med Nile Rodgers
Inga kommentarer: