fredag 7 april 2017

I Keep Forgettin' (Every time you're near)

Attribution Some rights reserved by Key Foster

Det finns låtar som lever en gång och alla undrar varför.

Det finns låtar som lever två gånger och alla undrar vad den där andra versionen fyllde för funktion.

Sedan finns det låtar som lever två eller fler gånger men där alla gångerna är helt underbara fast på olika sätt. Där alla bara förstår att det här är riktigt, riktigt bra.

Dagens låt kommer att leva om och om igen och det är precis som det skall vara. Originalet är visserligen inte i fokus för dagens spaning då den inte precis är att räkna som disco eftersom den kommer ut redan 1962.

Nej dagens låt släpps 20 år senare närmare bestämt 1982. Artisten är Michael Mcdonald. Namnet må vara sorgligt bortglömt idag men rösten känner många igen. Han är inte enbart soloartist utan även rösten i gruppen the Doobie Brothers. Ja ni vet Long train running, What a fool belives, Listen to the music o.s.v. Eller ja han var rösten under åren 1975 till..... ja se det är en soppa att reda ut det. Fram och tillbaka har det varit i alla fall :) Men vi kan väl säga 1982 kanske eller 1995. Äsch vi skiter i det. Doobie brothers har varit på turné sedan 1970 och medlemmarna har varierat över åren. Antalet personer som passerat revy i bandet är i storleksordningen befolkningen i en mindre kommun helt enkelt.

Why you're gone and the game is through 
If this is what's real, if this is what's true 
Tell me how come 
I keep forgettin' we're not in love anymore (baby) 
I keep forgettin' things will never be the same again 
I keep forgettin' how you made that so clear (yeah, baby) 
I keep forgettin'

Dagens låt nådde som högst upp till plats 4 på Billboard och var en rejäl hit helt enkelt. Det är inte så konstigt. Jag menar skönare vibes får man leta efter.

Men låten skulle visa sig viktig 12 år senare. Då utgör den en absolut höjdpunkt inom det vi till vardags kallar för G-funk. Warren G ger då ut låten Regulate.
Regulate toppar inte listan utan stannar på plats 2. Så snart borde det vara dags igen för den här låten att dyka upp igen.

Den kommer att bli etta. Det är bara en fråga om när och med vem....

Om du vill prova att sjunga som Michael Mcdonald så är det inte så svårt som det först kan tyckas. Jo han har ju en ganska unik röst. Men det är enklare att kopiera än först kan tyckas möjligt. Gör så här.
  1. stoppa in en varm potatis i munnen.
  2. Sjung
Svårare än så är det faktiskt inte.

Idag känner jag mig generös så jag bjuder på både Michael Mcdonald och Warren G.

Håll till godo! 
Det är #discofredag mina vänner :) 
Nu dansar vi!


Inga kommentarer: