fredag 5 maj 2017

Take Your Time (Do It Right)

Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Att ta sig tid och göra saker rätt. Så svårt men ack så viktigt. Visst är det så att vi allt för ofta stressar oss fram genom livet och jagar, jagar, jagar. Inte sällan gör det att vi missar det där viktiga eftersom vi i vårt tunnelseende fokuserar på det som vi för tillfället tror är vår viktigaste uppgift. Med ett för snävt fokus riskerar vi att missa det som händer lite där i periferin. Så kan vi ju inte ha det tänkte Harold Clayton och Sigidi. Kanske funderade de på att skriva en bok?! Men som tur är för oss så kom de på bättre tankar och bestämde sig för att en hitlåt var ett bättre sätt att sprida detta viktiga budskap.

Låten hamnade i händerna på det soulfunkiga bandet SOS band och därigenom uppstod som genom magi rent guld. Jag menar Platina! Eller i vart fall platinaskivor. Dagens låt var deras första hitsingel. Men fler skulle komma att följa.

Texten är ett under av klarsynthet helt i paritet med Buddah.

You know you ought to slow down 
You been working too hard and that's a fact 
Sit back and relax a while 
Take some time to laugh and smile

Men även musiken är nyskapande. Användandet av de nya elektroniska musikinstrumenten sätter sin omedelbara prägel på ljudbilden. Roland TR-808 eller som vi säger till vardags "808" var en trummaskin som tillverkades endast mellan åren 1980-83 men som på något underligt sätt har blivit "kult". Kritiken vid lanseringen handlade mest om att ljudet inte lät naturligt. Kommersiellt var den absolut ingen framgång. Men den var bara före sin tid. Idag är de hett eftertraktade och ljuden lever kvar och är en standard inom hip hop, r&b och dansmusik. Det är "the sound"!!

Lay your heavy load down 
So we can stop and kick back 
It seems we never take the time to do 
All the things we want to, yeah

SOS band må vara ganska bortglömda idag. Men deras sound låter fortfarande otroligt fräscht.

Nu dansar vi ut i fredagen. Kram på er från #Discofredag






Inga kommentarer: