fredag 28 september 2018

Superfreak

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Soul Portrait


Saker som förvånar!

  1. Glitter i håret
  2. Höga stövlar
  3. Sjukt bra basgång
Rick James blev nog aldrig någon större hit här i Sverige. Men i USA var han under tidigt 1980-tal inbegripen i en hård fight med Prince om att vara den största stjärnan. Sedan kom Michael Jackson och sopade banan med båda två. Så var det ur världen :)

Rick James var något nytt och fräscht när han slog igenom i det sena 1970-talet. Det var funk men med punkens attityd. Plus massor av glitter i håret såklart. Det var sexigt och vågat. Lite galet och väldigt farligt.

She's a very special girl, 
From her head down to her toenails 
Yet she'll wait for me at backstage with her girlfriends, 
In a limousine.

Idag är Rick ganska bortglömd. Nästan ingen minns den otroligt underbara Give it to me baby med en video som är en alldeles underbar exposé över det som framstod som det ljuva livet i det tidiga 1980-talet. Inredningstipsen fullständigt överimponerar.

Att han dessutom under lång tid arbetade som låtskrivare på Motown och skrev låtar för storheter som the Miracles och the Spinners är liksom höljt i mörker. Kanske inte så konstigt då han skrev låtarna under synonymen Ricky Matthews då han var på rymmen efter att ha deserterat från flottan. 

Dagens låt må vara okänd i original men en takt in i låten så känner alla igen den ändå. MC Hammer snodde den nämligen till sin megahit från 1990 U Can't touch this. 

Så på med dansskorna. Gnugga in rejält med glitter i håret. Nu kör vi. Det är dags för #Superfreakydiscofredag!




Inga kommentarer: