fredag 5 december 2014

Ain't No Stopping Us Now

#Discofredag bjuder idag på lite härligt upplyftande energi i form av McFadden & Whitehead och deras fantastiskt sköna Ain't No Stopping Us Now från 1979.

Stråkarna blir inte bättre än så här. Den genuina handklappen är levande på ett sätt som ingen trummaskin lyckas leverera. Helt enkelt 100% polyester + hårsray = DISCO

McFadden & Whitehead var egentligen huvudsakligen låtskrivare åt andra artister och jobbade framförallt åt det under 70-talet närmast löjligt framgångsrika Philadelphia International records.

Listan på de stjärnor som de jobbade med (antingen som låtskrivare eller som producenter) är otroligt imponerande. För att bara nämna några  Melba MooreFreddie JacksonRahni Song Gloria GaynorTeddy PendergrassHarold Melvin & The Blue NotesGladys KnightThe Jackson 5James BrownStevie WonderLou RawlsArchie Bell & the DrellsJerry Bell och The Intruders

Med tanke på att 1979 var året då OPEC II  infaller som ett resultat av revolutionen i Iran så kan man ju tycka att  Ain't No Stopping Us Now närmast framstår som ironiskt. Men kanske var det precis det budskapet som behövdes när bensinen var slut i pumparna.

Nåväl idag är det fredag och ingenting skall få stoppa oss. På med danseskorna bara!!!


Inga kommentarer: