fredag 18 september 2015

Keep your eye on the sparrow

"Sammy Davis Jnr Allan Warren" by Allan warren - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons 

Efter att ha sammanträtt med discokännaren och framstående dansaren Johan Lilia så har jag kommit till insikt om att Sammy Davis jr ÄR disco. Jag hävdade motsatsen. Men jag böjer mig för sakkunskapen.

Sammy var en sann allkonstnär. Han dansade, sjöng, spelade vibrafontrumpet, och trummor, imiterade och agerade. Ja och så har i alla fall en låt som är disco i sin portfölj av örhängen.

Men Sammy var dessutom en modig man. 1960 gifte han sig med den svenska skådespelerskan May Britt Wilkens. Detta vid en tid då äktenskap mellan personer med olika hudfärg fortfarande i lag var förbjudet i 31 av USA:s delstater. 

Att han hängde med Frank Sinatra och Dean Martin ger inga discopoäng men att göra signaturen till Baretta känns väldigt, väldigt disco. 


Don't do the crime if you can't do the time

Baretta skall inte förväxlas med Beretta som är en italiensk vapentillverkare. Företaget är ett av världens äldsta familjeägda företag. Grundades redan 1526. 

1526 (MDXXVI) var ett normalår som började en måndag i den Julianska kalendern

Men nu är det fredag och dags att skaka loss rumpan riktigt ordentligt. Men på ett coolt och sofistikerat sätt. Gärna med en tandpetare i mungipan. Det är #discofredagInga kommentarer: