fredag 19 augusti 2016

Turn The Beat Around

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Dubber

Vicki Sue Robinson kan kanske ses som en "one hit wonder" artist. Men faktum är att det är att grovt underskatta den "impact" som denna röst har haft. Dagens låt kanske är hennes enda hit i eget namn men snart skall jag avslöja att denna röst har letat sig in dina örongångar vid många fler tillfällen än vad du kanske anar och kommer ihåg.

Vicki börjar sin karriär tidigt. Redan vid sexton års ålder står hon på scen på Broadway. Det börjar med Hair och hon går sedan vidare och spelar bland annat teater mot en ung Richard Gere. Efter en period i Japan återkom hon till Broadway och Jesus Christ Superstar.

Musiken pysslar hon med lite vid sidan om teatern. Uppträder på klubbar i Greenwich village. En producent råkar komma förbi när hon är och hjälper en kompis med sångpålägg i en studio och resten är som man säger.....historia.
Deras samarbete leder fram till monsterhiten Turn the beat around.

Blow horns you sure sound pretty  
Your violins keep movin' to the nitty gritty  
When you hear the scratch of the guitar scratchin'  
Then you'll know that the rhythm carries all the action, oh yeah

Men hur var det nu med det där med att Vicki letat sig in i våra öron även vid andra tillfällen.

Jo Vicki körar på Irene Caras megahit Fame men inte nog med det. Under 1980-talet så jobbar hon mycket med jinglar och reklam. Det betyder att hon bland annat är rösten i reklam för Wrigley's tuggummi, Maybelline Cosmetics och Hanes.

Man kan ju fråga sig om hon fortfarande är relevant 2016. Svaret måste bli ett självklart JA!
När vi i framtiden kommer att titta tillbaka på sommaren 2016 så kommer vi självklart att tänka på Pokemon GO.

Hur är detta då kopplat till vår Vicki? Jo det är hon som sjunger på den engelska versionen av låten Pokemon - Dance Mix (Full Version). Så även om hon inte längre är med oss (hon dog i cancer 2000) så är hon fortfarande i takt med sin samtid.

Det är äntligen discofredag. Nu kör vi!


Inga kommentarer: