fredag 1 maj 2015

Everything is cool

© Foto: Anders Erenius

Nassau! Bahamas! Denna källa till musikalisk storhet som format artister som Blake Alphonso Higgs, Johnny Kemp, Angelique Sabrina och störst av alla Baha men!
Men för länge, länge sedan i en galax långt, långt borta fanns det inget band som ens var i närheten av supermegastjärnorna T-connection (på Bahamas då).

De hade två (2!) hits på Billboard mellan 1977-1979 då de spelade in på det legendariska discobolaget TK records. Dagens låt är dock från deras första album på storbolaget Capitol som kom 1981.
De var då redan på fallrepet eller rättare sagt intresset för den typ av musik som de spelade var på fallrepet. De spelar en blandning av disco och funk som är så där lagom svettig. Inte dyblöt utan mer så där sexigt blank.

Everything is cool! When I think about you babe.

De är idag sorgligt bortglömda men kanske, kanske kan dagens blogginlägg på #discofredag ändra på det (hybris är definitivt coolt).

Jag grävde i mina drivor av gamla singlar och snubblade och över denna pärla. Minns att den funkar väldigt bra till dammsugning. Det har nog med tempot att göra kan jag tänka. Inte för snabbt utan lagom så att man hinner svepa med dammsugarmunstycket. Fram, två, tre, fyr. Bakåt, två, tre, fyr.

Basen är fläskig nog att flytta berg. Gitarren funkig. Sången trånande. Men det är cool... Everything is cool!

Det är fredag! #Discofredag!!! Så upp med smilbanden och vicka på rumpan så kör vi!

Inga kommentarer: