fredag 5 juni 2015

Bad Girls


För att fira att sommaren är här i och med inträdet i månaden juni känns det ju närmast självklart att inleda firandet med Donna Summer (badum tuss). Att hon egentligen heter LaDonna Adrian Gaines skall vi inte hålla emot henne. Det fixade hon till genom att gifta sig med den österrikiske skådespelaren Helmuth Sommer (sommar på tyska).

God had to create disco music so I could be born and be successful- Donna Summer


Vad få känner till är att Bruce Springsteen från början gjorde låten Cover Me till Donna Summer. Hon tyckte dock inte att den hade tillräcklig potential så Bruce spelade in den själv och den hamnade på plattan Born in the USA. Kanske bäst så :)

Tråkigt nog har hon lämnat oss och dansar nu ovan molnen och sprider säkert sin glädje till tonerna av paljettbeströdda harpor.

Minnet kommer trots detta att klinga i eoner här på vår discoplanet.

Dagens låt är närmast omöjlig att sitta still till men texten är det nog få som har reflekterat över. Som så ofta i discosvängen så handlar texten om att ge de svaga en röst. Om att ge de undertryckta en röst och en stolthet som de annars saknar. Så väljer jag att tolka det i alla fall.

Now you and me we're both the same 
But you call yourself by different names 
Now your mama won't like it when she finds out 
That her girl is out at night


En kampsång för de prostituerade helt enkelt. Med en text som kanske inte riktigt klarar en närmare granskning i valfri etisk nämnd. 
Men strunt i det för en stund och ge dig hän till musiken. 

Det är fredag #discofredag
Inga kommentarer: