fredag 12 juni 2015

It only takes a minute


Om man har dålig koll här i världen så kan man förledas att tro att Tavares är en stad i Florida (mest känd för Allan Holtz. Amatörhistoriker med serier som specialitet ) eller för all del i Brasilien.

Men vi som har koll är självklart överens om att Tavares är ett musikaliskt fenomen bestående av Arthur Paul Tavares, Antone Lee Tavares, Feliciano Vierra Tavares, Jr. och Perry Lee Tavares.

Tyvärr har de inte fått den cred och den uppmärksamhet som de förtjänar genom sin långa karriär. Först 2014 blev de invalda i Rhode Island Music Hall of Fame.

Nåväl det gick för all del ganska bra där i slutet av 1970-talet då de faktiskt lyckades med konststycket att medverka på soundtracket till en av 1900-talets mest omvälvande kulturproduktioner. Nämligen den episka filmen Saturday Night Fever. Som ett resultat av detta fick de även karriärens enda Grammis.

Man kan undra om de varit lika framgångsrika om de behållit originalnamnet Chubby and the Turnpikes...

Dagens låt fick en andra chans genom att klassiska "boybandet" Take That gjorde en cover 1992 som fick en hel del rotation på radion och MTV.

Now winter's gonna turn to spring   
And you haven't accomplished a thing  
So baby can't you make me just a little time  
Cause you never know what's on my mind Självklart turnerar Tavares fortfarande sporadiskt. Om du vill att de skall spela på din nästa tillställning så är det bara att kontakta dem http://www.tavaresbrothers.com/

Det är fredag mina vänner och för en hel del av er säkert sommarlov. #discofredag kommer säkert att fortsätta lysa upp vardagen även om det kanske blir mer sporadiskt nu under sommaren.

På med danseskorna det är discofredag!
Inga kommentarer: