fredag 10 juli 2015

Cuba

AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by luna715

Chris, Patrick och Alex må ha sina rötter på Martinique men det är "Cuba" som för alltid kommer att vara deras musikaliska hemland.
Gibson Brothers fick 1980 med Cuba sin största hit och den resulterade i hela 14 guldskivor och en förstaplats på listorna i 16 länder. Detta var med tanke på att de var en fransk grupp något helt unikt.

Låten är en fullständig glädjeexplosion av karibiskt piano som harmonierar perfekt med discostråkar. Ett blås som driver och en basgång som får höfterna att bara komma i självsvängning. Kanske osannolikt på pappret men otroligt välfungerande i praktiken. En riktig sommarhit helt enkelt.

When you're in motion 
You seem not to care 
You hide your emotions 
The joy, the despair

Värt att notera innan du köper en biljett till deras nästa spelning är att det finns en annan grupp med samma namn. Två gubbar från USA som spelar blugrass har mage att göra det under samma namn. Låt mig säga så här. De är inte disco!!!

I dessa dagar av greklandskris kan kanske denna version skänka lite glädje.
Men det är ändå originalet som är bäst. Den väcker en obetvinglig lust hos mig att blanda Malibu med ananasjuice och dansa bort längs en strand. Synd att det regnar ute men jag har sol i mitt hjärta. Det är #discofredag nej inte bara det..... Det är #discofredaginnansemester!!! Nu kör vi!


Inga kommentarer: