fredag 11 december 2015

Now that we found love

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by lokha

Det finns låtar som på bara en bråkdel av en sekund kan förflytta dig från den plats där du befinner dig till en plats där det är sommar, sol, paraplydrinkar och ett mycket enklare liv.
Dagens låt är en sådan.
Egentligen spelar inte Third world disco. De är sprungna ur den Jamaicanska musiktraditionen och om man frågar dem så är de ett reggaeband. Men de blandar sin reggae med funk och discoinfluenser och uppnår det där fantastiska att 1+1=3. Ungefär som när man blandar rom och coca cola. Eller dadlar och bacon. Eller ost och honung. Ja ni fattar.

Let's give love a try 
Let love control, control your destiny 
Owe it to ourselves, yes we do 
To live happy eternally

Nu skall vi inte förledas att tro att låten "Now that we found love" är något som Third world har skapat själva. Nej det är en cover. Männen bakom låten är de fantastiska Gamble & Huff som figurerat tidigare här på #discofredag. De är männen bakom Phillysoulen. Den glada och dansanta musiken vi möter hos artister som Ojays (som spelade in originalversionen) men även artister som Harold Melvin & the bluenotes, People's Choice, Archie Bell & the Drells, MFSB och så vidare.

Now that we've found love 
What are we gonna do with it? 
Now that we've found love 
What are we gonna do with it?

Men låtar som är riktigt bra blir ju oemotståndliga för klåfingriga musikanter. På 1990-talet var det Heavy D som bara var tvungen att göra sin egna tolkning. Det betyder att vi snart borde få ytterligare en version inom de närmaste åren. Men faktum kvarstår att det är en version som bättre än alla andra lyckas framkalla en känsla av värme, coca cola och bara en gnutta rom. Det är dagens version. Nu drar vi till baren vid stranden och dansar vettja. Det är #discofredag!


Inga kommentarer: