fredag 19 februari 2016

I Love the night life


Attribution
 Some rights reserved by MrBlueGenes

Actiåååånn.
Att ett ord uttalat på ett lite speciellt sätt kan rymma så mycket. Man bara vet att man har exakt tre minuter och tjugosju sekunder av perfekt disco framför sig.

You can love them all and when you're through
Maybe that'll make, huh, a man out of you
I got to go where the people dance
I want some action, I want to live, action, I got so much to give
I want to give it, I want to get some too

Ett klassiskt one hit wonder med en text som innehåller både den djupaste smärta och en enorm livskraft.

Det är den svikna som inte viker ner sig. Den som istället tänker fortsätta ge och få. Det är helt enkelt en lovsång till livet och den otroliga styrka som vi besitter. Den som gör att vi trots att livet innehåller svek och sorg. Ständigt vågar tro på att det blir bättre och att kärleken väntar. 

Låten är dessutom kanske det absolut finaste exemplet av hur cowbell kan lyfta en hel produktion till extatiska discohöjder. I de flesta versioner av låten har man dock plockat bort ko-klockan. Vill man höra den bästa och koklocketunga versionen så lyssna på den version som jag har postat i Spotify spellistan. Den versionen lyser tyvärr med sin frånvaro på Youtube så nedan finns en liveversion istället. Fortfarande bra men tyvärr ingen "cowbell" (därför bjuder jag på en klassiker nedan från SNL "We need more cowbell").
Cowbellen liksom bara pumpar på stabilt genom hela låten utan att tveka det allra minsta. Enda gången den tystnar är när en spröd glasklocka kommer in. Genial produktion helt enkelt.

Det är fredag mina vänner och ja "I love the nightlife, I got to boogie!"Inga kommentarer: