fredag 4 mars 2016

Love Train

By Edward Windsor Wright public relations (eBay item front back) [Public domain], via Wikimedia Commons
https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AO'Jays_1974.JPG 
Dags att återvända till den fantastiska kreativa smältdegel som heter Philadephia!
O´jays må ha bildats redan 1958 i Canton Ohio men det är under 1970-talets boom för soul från Philly som de presterar sina mästerverk. Låtar som dagens Love train men även For the love of money, I love music och Backstabbers. De nöjer sig dock inte med att bara lämna vassa låtar till eftervärlden. Nej de för facklan vidare till sina barn. Eddie Leverts två barn Sean och Gerald hade några sköna R&B hits i slutet av 1980-talet med sin grupp LeVert.

All of you brothers over in Africa 
Tell all the folks in Egypt, and Israel, too 
Please don't miss this train at the station 
'Cause if you miss it, I feel sorry, sorry for you 
Well 
People all over the world (Sisters and brothers) 
Join hands (join, come on) 
Start a love train (ride this train, y'all), love train (Come on) 
People all over the world (Don't need no tickets) 
Join hands (come on, ride) 
Start a love train, love train 
Ride, let it ride


När det gäller tåg och kärlek så är kanske just den kombinationen något svår att svälja. Urtypen av en tågälskare är ju närmast en ensamstående lite underlig man i illasittande och omoderna kläder.

Nu har ju många av oss vid något tillfälle under sin uppväxt tillbringat några timmar i sällskap med en modelljärnväg och även om det kanske inte direkt går att kalla kärlek så nog är vi många som suttit där med någon katalog och dreglat över Ce6-8II eller Krokodil som den populärt kallas.

Dieses Foto wurde von Laurent Stalder (www.trainlgb.com) fotografiert und unter der GFDL veröffentlicht. - Eigenes Werk

Hjulen på de drivande axlarna var tre och tre förbundna med koppelstänger. Den senare serien hade dessutom en axel med ett par kombinerade blind- och balanshjul i vilket koppelstängena var fästade framför/bakom drivhjulens axlar. Det förekom även en del andra varianter på koppelstänger, växellådor och andra tekniska saker som föranleder olika littera, Be, Ce samt tillägget med en romersk tvåa eller trea i underlitterat. Huvudlitterat Ce anger i första hand lok efter ombyggnad, men det förekommer undantag......

Som sagt....

Fast tåg känns ju inte så väldigt mycket disco om man skall vara ärlig (och det ska man ju) så nu struntar vi i schweiziska tåg och ägnar oss kärlekståg istället.

Det är ju trots allt en vacker bild de målar upp. Vi tar varandra i hand och skapar ett kärlekståg som sträcker sig runt hela världen!

Nu går vi från tuff till tuff-tuff kärlekståg! Det är äntligen fredag! #Discofredag!!!


Inga kommentarer: