fredag 11 november 2016

Love is the Message

AttributionNo Derivative Works Some rights reserved by The Aurora Hunter

Kärleken övervinner allt säger man ju så där lite slängigt. Men nog kan det kännas svårt att tro denna vecka där hatet verkar triumfera.
Trump vinner presidentvalet efter en otroligt smutsig kampanj fylld av hat och fula påhopp. Rapporterna strömmar in om hur Trumps anhängare nu ger sig på minoriteter och immigranter och anser sig ha rätten att dra hijaben av muslimska flickor.

När hatet visar sitt fula tryne så är det viktigt att fundera på hur vi effektivast arbetar för att minska hatet. Svaret MÅSTE vara mer kärlek. För precis som mörkret bara kan bekämpas med ljus så måste ondskan bekämpas med kärlek.

Love is the message 
Love, love is, love is the  
Woo-hoo, doo doo doo ooh

Disco har alltid handlat om just det. Om kärlek, gemenskap och glädje. Diskoteket är platsen där alla får vara med och dansa. Diskoteket var platsen där de galna och tokiga fick dansa med transorna och bögarna. Där allt var tillåtet och vardagens regler och rasism fick ge vika för värme, gemenskap och glädje.

Dagens anthem handlar just om det. Love is the message.

Så gå ut i fredagen och sprid kärlek och glädje för precis som Gandhi sa

“Be the change that you wish to see in the world”

När vi nu ser hat, missunnsamhet och ilska flöda över i USA så är det viktigt att komma ihåg att USA alltid är för mycket. Extra allt. Plusmeny. Glöm då inte att USA och Philadelfia har skänkt världen fantastiska ting så som USA:s självständighetsförklaring där man redan 1776 slår fast alla människors lika värde men även MFSB och Three Degrees och deras fantastiska låt Love is the Message.

Glöm inte att älska! Det är äntligen fredag! Det är äntligen #Discofredag!


Inga kommentarer: