fredag 26 januari 2018

London Nights


AttributionShare Alike
 Some rights reserved by szeke

Denna vecka rapporterar #Discofredag direkt från London. Det får därför självklart bli ett brittiskt tema på det hela.

Eller blir det verkligen det?

Efter att ha grävt rejält i skivbackarna så hittar vi ett sorgligt bortglömt smycke av Eurodisco. Gruppens namn är London boys och dagens låt heter London nights. Allt talar alltså för att det brittiska temat håller. Men skrapar man på ytan så upptäcker man att låten är skriven och producerad av Ralf René Maué. Då har vi plötsligt hamnat i Tyskland.

Plötsligt klarnar allt.

Give a little love - I walk through the city 
Give a little love - there's food in the air 
Give a little love - hello Piccadilly 
Give a little love - the wind in my hair

Det låter ju väldigt mycket Modern Talking om London Boys. Ärligt talat ser även kläderna ganska tyska ut. Fast grabbarna på scenen är faktiskt tvättäkta London "blokes". Båda växte upp i Greenwich i London. Men det är när de sedermera träffas i Hamburg i det tidiga 1980-talet som det börjar hända saker. Deras samarbete startar som rollerbladedansare innan de ger sig på musiken tillsammans med låtskrivaren och producenten Ralf René Maué.

Han kanske inte är någon Ralph Siegel precis men har ändå lyckats göra avtryck. I Tyskland i alla fall. Han har skrivit och producerat stora hits som Dep De Dö Dep (en tysk version av Suzanne Vegas Toms Diner) och den oerhört underbara Der Lila-Lederhosen Lambada (jo jag lovar!!) båda med Peter Behrens. Peter är väl mest känd för att sköta trummorna på monsterhiten Da Da Da som en del av gruppen Trio. De låg på listorna i 30 länder och är den största musikaliska framgången för ett tyskt band (ja det är sorgligt).

Det dröjer dock fram till 1989 innan det ger resultat. Det är då de slår London boys igenom med Requiem som följs upp med dagens hit London nights. Ja sen blev det väl inte så mycket mer om man skall vara ärlig.

Men som tema för en fredag i London funkar den fortfarande.
Glad #discofredag på er.


Inga kommentarer: