fredag 18 oktober 2019

This Time Baby


AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by steve_w

"Less is moore" heter det ju. Trams! Moore is moore borde det ju vara. dagens låt bevisar det redan i introt till maxiversionen (eller Discosingle som skivbolaget Columbia kallade det) av dagens låt. De fläskar på med så många ko-klockor att man liksom bara baxnar. Resultatet.... UNDERBART!

Om man till detta adderar ett virtuost triangelspel, kompetent handklapp, en basgång som svänger ett helt gäng och ett sjukt groovy piano. Då blir det galet bra. När sedan både stråkar och blås kommer in ja då är det så mycket disco att alla mätare går upp på 100%.

Jackie Moore kan räkna 50 skivsläpp till dags dato. Fem album. 40-talet singlar och 4 samlingsalbum.

This time, this time, baby 
We won't be in and out of love 
In and out, baby, yeah

Hennes kanske mest kända låt utkom redan 1970 och heter Precious precious. Då snackar vi stabil r&b eller soul. Galet bra och även det en låt som borde räcka för att sätta upp Jackies namn strax under namn som Aretha (Franklin) Mavis (Staples) och Gladys (Knight) i den stora boken i soulens hall of fame. Men som vanligt (i den här bloggen) så är det först när hon ger sig på disco som hon når sin fulla potential.

1979 slår hon till med dagens låt och det är vi grymt tacksamma för. Låten spelades först in av
O'jays på deras album "So Full of Love" 1978 men Jackie adderar som sagt ko-klocka delux. O'jays har å andra sidan wah-wah gitarr....

Att Jackie intar förstaplatsen på amerikanska danslistan kan ju knappast överraska. Detta är sjukt välproducerat och grymt bra. Det är äntligen #Discofredag. Fram med koklockan så kör vi!


Inga kommentarer: