fredag 13 februari 2015

Feels Like I'm in Love


#Discofredag presenterar (lite stolt) en riktigt stark låt denna vecka. En sorgligt bortglömd låt som är så packad med euforisk lycka att man inte ens hinner få på sig danseskorna innan man blir tvungen att liksom rycka lite i höftmuskulaturen.
Kelly Marie föddes 1957 i Paisley i Skottland. Paisley denna Skottlands pärla som är vida känt som hembygd för den berömda poeten och ornitologen Alexander Wilson!

"High o'er the wat'ry uproar, silent seen,
Sailing sedate, in majesty serene,
Now 'midst the pillard spray sublimely lost,
And now, emerging, down the rapids tost,
Swept the gray eagles, grazing calm and slow,

On all the horrors of the gulf below;" 


Nåja kanske inte helt i paritet med den poesi som Kelly Marie har att bjuda på. Man kan kanske helt enkelt säga att Paisley blev bättre med tiden. Kelly Marie tar kärlekspoesin till en nivå som popmusiken sällan lyckas nå. Jag låter texten tala för sig själv.


Ooh baby Ooh baby Ooh baby

My head is in a spin
My feet don't touch the ground
Because you're near to me
My head goes round and round
My knees are skakin' baby
My heart it beats like a drum
It feels like
It feels like I'm in love
My knees shake
My heart beats like a drum

Ooh baby Ooh baby
Ooh baby Ooh baby
Låten skrevs 1977 av Ray Dorset med den uttalade ambitionen att den skulle spelas in av Elvis Presley. Om den han presenteras för Elvis är oklart då han olyckligtvis dog det året (fast det finns de som hävdar att det bara är vad de vill att vi skall tro.... ELVIS LEVER)
Mungo Jerry (där Ray spelade gitarr och sjöng) spelade in låten men den hamnade på en B-sida på en singel som bara gavs ut i Belgien. På A-sidan fans Sur Le Pont D'Avignon. Ganska långt ifrån In The Summertime om man säger så....

Kelly Marie snubblade över låten, spelade in den och den mottogs först svalt. Kom inte ens in på brittiska listan 1979. Men i Skottland blev den en hit och fortsatte att liksom bubbla under ytan för att bit för bit lägga hela Storbritannien för sina fötter. I augusti 1980 hade låten klättrat hela vägen upp till förstaplatsen. Där den blev kvar i två veckor.
Trots en hitlåt på förstaplatsen lyckades Kelly Marie helt undgå någon som helst stjärnstatus. Min teori är att det berodde på det våfflade håret. Det känns ju så 1979!!!

Själv skyller hon det på en annan skotska nämligen Sheena Easton som snodde all uppmärksamhet vid den här tiden. Det får ju liksom bara plats med en skotte i taget i media (tydligen).
Hon fortsatte att spela in under några år men la 1984 karriären på hyllan för att i stället satsa helhjärtat på att producera barn. Här var hon extremt framgångsrik. Fem flickor och en pojke till dags dato. 1988 återvände hon till studion och musikkarriären och lyckades med konststycket att floppa i hela världen utom i Danmark där hon lyckades nå en andraplats på listan med låten Stealin my time Kanske för att låten är extremt lätt att förväxla med Eria Fachins Savin myself eftersom de låter ja helt likadant.

Detta är hur som helst en riktig klassiker och en låt som förtjänar att få förgylla årets alla hjärtans dag. Det är ångande het kärlek med precis rätt syntljud och ja hon har ju handgripligen visat på vad kärlek kan ge för resultat. Snacka om att leva som man lär. Ja det känns som jag är förälskad helt enkelt.
På med danseskorna det är fredag. #Discofredag!!!

Happy Valentine!

Inga kommentarer: