fredag 6 februari 2015

I Love to Love (but my baby loves to dance)http://en.wikipedia.org/wiki/File:I_love_to_love_(Tina_Charles).jpg

Tina Charles spelade in sin första låt i studio med en då helt okänd Elton John på pianot. Kan det gå fel då? Nej det kan det ju självklart inte.
Dagens låt var och är hennes största hit. Den var även hennes genombrott. Men att kalla henne för ett one hit wonder känns inte rättvist. Hon hade en mängd hitlåtar under 1970-talet som tyvärr ingen minns idag.

The minute the bands begin to swing itHe's on his feet to dig it and dance the night awayStop, I'm spinning like a topWe'll dance until we dropBut if I had my way....

En annan anledning till att jag väljer just denna låt är att den är tätt förknippad med Sveriges första superstar international DJ. Sanny X Ursprungligen från Göteborg gjorde han snabbt världen till sin arbetsplats. Har mixat och remixat för DMC (Disco Mix Club) sedan 1980-talet. Sanny X verkar vara en mycket privat och tystlåten man. Det är helt enkelt svårt att hitta intervjuer och fakta om honom annat än den musik han har skapat. Han har remixat allt. Alla stora artister har passerat hans mixerbord. Madonna, Michael Jackson och så vidare. Men ännu till denna dag är hans största kommersiella framgång remixen av Tina Charles låt I Love to Love.

Ja den håller än så på med danseskorna så firar vi att det äntligen är fredag och dags för disco #fredagsdiscoInga kommentarer: