fredag 20 februari 2015

Friday Night

http://www.goldmusicblog.com/wp-content/uploads/arabesque-friday-night.jpg


#Discofredag har äntligen hittat sin "theme song". Det känns helt rätt att det är disco av finaste tysk kvalitet.
Arabesque är en tysk discogrupp bestående av tre skickliga sångerskor. Tyvärr gick det på samma sätt för Arabesque som det gick för Supremes. En av sångerskorna växer så småningom ur gruppen och väljer att lämna. Som vanligt i dessa sammanhang så är det musikaliska meningsskiljaktigheter som splittrar dem. Det och pengar. Men självklart var det konstnärliga som var avgörande inte det faktum att Sandras kontrakt med gruppen hade gått ut.

Arabesque var förvånansvärt misslyckade såväl i Tyskland som i övriga Europa. De lyckades helt enkelt med konststycket att passera ganska obemärkta. Men det gjorde inget för de var "big in Japan" som man säger. Där var de å andra sidan omåttligt populära och hade ett radband av hits.

De var en klassisk "Mädchentrio" bestående av de tre sångerskorna Michaela Rose, Jasmin Elizabeth Vetter och Sandra Ann Lauer. Ja det är den Sandra. Hon som senare kommer att blomma ut och bli kanske Tysklands starkast lysande stjärna under 1980-talet med hits som Maria Magdalena, Everlasting love och ja det var väl det. 


The taste of the wine 
Will be so divine 
When I'm sharin' my glass with you 
Friday night 
Since Friday night 
I've been so lonely 
Tell me why 
You kiss me only 
Only Friday night 
The more kiss you  Friday night 
The more I miss you 
Every night 
My love's too big for only Friday night

Friday Night har en stråkfigur som ligger väldigt skönt i örat och som bygger vidare på det framgångskoncept som Boney M grundlagt. Man kan helt enkelt ana att producenten Jean Frankfurter helt enkelt har kopierat demonproducenten Frank Farians sound från hiten Daddy Cool. Han gör det med den äran. Om han även fungerade som stylist åt gruppen eller om de helt enkelt köpte scenkläderna på närmsta loppmarknad kan jag inte avgöra. Men att kläderna inte precis gör upplevelsen angenämare kan vi nog konstatera. Dansen är en historia för sig själv. Troligtvis inspirerad av marionettdockteater så ger den oss en känsla av exklusivitet och lyx. 

Tack Arabesque för musiken. Nu tar vi på oss danseskorna och håller fredag #discofredag



Inga kommentarer: