fredag 6 november 2015

Ain't nobody


Chaka Khan. Denna röst. Denna smekning i ett kallt november. Denna värmekälla som kan tina upp även det kallaste hjärta.

Vi pratar här den allra finaste souladeln. Med polare som Ashford and Simpson, Quincy Jones, Prince och Luther Vandross är det inte konstigt att det alltid låter så sjukt bra när Chaka öppnar munnen.

Värt att nämna är även att hon går att hitta i Gospelkören bakom James Brown i filmen Blues Brothers. Bara en sådan sak. En av de filmerna som för alltid har satt sina spår i såväl hur jag uppfattar höjden av modemedvetenhet (Svarta solbrillor, brallor, kavaj och slips. Vit skjorta.) Såväl som musik. Soundtracket är en höjdare.

And first you put your arms around me 
Then you put your charms around me 
I can't resist this sweet surrender 
Oh! My nights are warm and tender 
We stare into each other's eyes 
And what we see is no surprise 
Got a feelin' most would treasure 
And a love so deep we cannot measure


Ain't nobody 
Loves me better

Chaka kommer att leva för alltid och just den här låten dyker upp om och om igen på listorna i nya versioner med nya artister.

Produktionen är mycket mera avancerad än vad man skulle kunna tro. Om man aktivt lyssnar så märker man att en mängd olika instrument kommer och går under låten. Syntar, gitarrer och diverse slagverk passerar närmast obemärkt in och ut. Några pukor får vara med en tre fyra slag för att sedan vänta minuter innan de får dyka upp med en tre, fyra slag igen.

Och KÖREN! Så fet att man baxnar.

I ett kallt november är detta en mjuk och varm famn att mjukstarta en grym fredag. #Discofredag