fredag 2 december 2016

Ain't Gonna Bump No More

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Jim the Chin


Apollo theatre är platsen där drömmar kan slå in men allt för ofta i stället krossas.
Om du vill hitta dit så är det bara att sätta sig på planet och resa hela vägen till new York. Väl där så är det bara att hoppa in i en taxi och åka raka vägen till Harlem. Teatern har en närmast oändlig historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1914 (det är väldigt länge med amerikanska mått mätt).

På Apollo har de något som heter "amateur night" varje torsdag. Ungefär som Idol men varje vecka liksom. Den radda av superstjärnor som har blivit upptäckta på denna sen mitt i veckan är så lång att man skulle bli trött bara av att försöka få ihop listan.

Nåväl här är några av vinnarna genom åren...
Billie Holiday, Pearl Bailey, Sammy Davis Jr., James Brown & The Famous Flames, King Curtis, Diana Ross & The Supremes, Parliament-Funkadelic, Wilson Pickett, The Miracles, Gladys Knight & the Pips, Rush Brown, Stephanie Mills, Dionne Warwick, Bobby Short, The Jackson 5, Patti LaBelle, Marvin Gaye, Luther Vandross, Stevie Wonder, Aretha Franklin, Ben E. King, Mariah Carey, The Isley Brothers, Lauryn Hill, Sarah Vaughan, Jazmine Sullivan, Ne-Yo, och Machine Gun Kelly.

Ja där är ju en som saknas i listan. Ni har redan listat ut det music lovers.

Joe Tex!

Född med namnet Joseph Arrington Jr börjar han sin karriär i kyrkokören (som alltid) och ställer upp i talangtävlingar över hela hemstaten Texas. Vid en tävling i Huston vinner han 300 dollar och en biljett till New York. Väl på plats i det stora äpplet anmäler han sig till Apollo. Fyra gånger står han som vinnare och resten är historia.

Three nights ago I was at a disco 
Man, I wanted to bump, I was rarin' to go 
And this big fat woman, bumped me on the floor 
She was rarin' to go, that chick was rarin' to go 
Man she did a dip, almost broke my hip 
She was gettin' down, that chick was gettin' down 
She wanted to bump some more, but I told her, no

Joe Tex har mängder med soul, R&B och funk hits under 50, 60 och 70-talen. Allt bygger upp till den monumentala discohiten som är föremål för dagens blogginlägg.

Det är #discofredag mina vänner. Ta det försiktigt på dansgolvet och akta höften!Inga kommentarer: