fredag 30 december 2016

I feel for you

AttributionNoncommercial Some rights reserved by Ann Althouse

Året 2016 går mot sitt slut och även om det känns som om världen har blivit helt galen så kan det vara värt att minnas att allt inte går käpprätt åt helvete. I det stora hela så är trenden och tendensen att världen blir bättre och bättre.

I en gammal Apple reklam säger man att

And while some may see them as crazy, we see genius. 
Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Ingen personifierar detta bättre än Prince Roger Nelson!
Plötsligt dyker en liten man upp i bikinikalsonger med blottad bringa och snuskig blick.

Musiken vägrar låta sig tryckas in i en genre. Det spretar och stretar åt alla håll. Men bara ibland så snuddar det vid högsta nivå. Det snuddar vid disco.

1979 på sitt andra album (med det självklara namnet Prince) levereras den eminenta hiten I feel for you. Mest känd är den dock i tolkning av Chaka Khan. Men originalet  är Prince.

2016 var året då Prince la sina bikinikalsonger på hyllan och lämnade oss. Det är smärtsamt när en stor artist lämnar och det uppstår ett tomrum som liksom inte riktigt vill läka. Men då är det skönt att gå tillbaka till musiken och njuta av den livsglädje och heta passion som prince med sin musik lyckas förmedla.

Det är många storheter som lämnat oss i saknad detta år men historien kommer att visa att Prince var det viktigaste av dem.

Baby, baby, when I look at you  
I get a warm feeling inside  
There's something about the things you do 
That keeps me satisfied

Han vinkar till oss från sitt rosa moln med lila pälsbrämad hatt med fjädrar, rosa kalsonger och ett par skor med löjligt höga klackar. Sedan gasar han iväg på sin lila Moto Guzzi.

Tack Prince! Imorgon är det årets sista #discofredag. Kom ihåg att dansa!

Inga kommentarer: