fredag 9 mars 2018

Every 1's a winner

Attribution Some rights reserved by katerha

När stormen yr och snön öser ner så blir man ju självklart sugen på varm choklad. Med temperaturer som kryper ner till tvåsiffrigt på minussidan så har det alltså nu blivit dags att bege sig till den kanske största discogruppen som någonsin sprungit ur den brittiska myllan. Eller nåja. Som så ofta när det gäller storartad brittisk musik så finns Jamaica där i bakgrunden. Denna fattiga ö i Västindien som gett oss så mycket otroligt högkvalitativ musik.

Redan så här långt i dagens spaning har vi alltså lyckats med konststycket att få med både snö och soldränkta stränder.

Errol Brown föds i Kingston Jamaica men flyttar som  tolvåring till Storbritannien. Det var ju en förbannad tur för både oss och för Mickie Most. Nu har han (Mickie) visserligen ett namn som får en att tänka på någon av Londons gangsterkungar men han är en av Storbritanniens mest framstående producenter och inte alls någon läskig gangsterboss som får på huvudet av Jason Statham i "Lock stock and two smoking barrels".
Nej Mickie Most är mannen som gett oss storheter som Animals, Lulu, Suzie Quatro och inte minst Kim Wilde!!!

Never could believe the things you do to me, 
Never could believe the way you are. 
Every day I bless the day that you got through to me, 
'Cause baby, I believe that you're a star.

Hot Chocolate hade hits i princip varje år från 1970 till 1984. De har desutom lyckats med konststycket att ha sin låt Sexy thing på top tio tre gånger under tre olika årtionden.

Då är det inte så konstigt att Errol Brown kunde dra sig tillbaka från mikrofonstönandet och istället ägna livet åt att tävla med sina galopphästar.

Så om "Every 1's a winner" vet jag inte. Men den fattige pojken från Jamaica var det definitivt. Jag kommer att spela på Lotto den här helgen och hoppas på att låtens mantra blir sanning.

Nu är det äntligen #Discofredag.


Inga kommentarer: