fredag 7 september 2018

I Got Work To Do

AttributionNo Derivative Works Some rights reserved by leepus


Äntligen är det fredag igen och det ligger en förväntan i luften och liksom bara vibrerar. Det är dags att plocka fram plyschkostymen (eller polyester om du vill lukta illa). Dra på sig platådojorna. Hänga på sig guldkorset. Ja ni fattar.

Dagens grupp är de alltigenom fantastiska The Main Ingredient. De plockade enligt legenden namnet från innehållsförteckningen på en Coca Cola flaska.

Även dagens låt har de plockat på liknande sätt. Originalet skapades av the Isley Brothers på deras album Brother, Brother, Brother från 1972. Det är för all del en mycket habil version som innehåller många av Isley Brothers nyckelingredienser. Den där sången som liksom nästan spricker. Körerna!

Men när låten året efter hamnar i händerna på Main så adderar de precis rätt mängd av blås, stråkar och congas för att låten skall bli alldeles underbar DISCO!

But woman, work it out, 'till the job's done 
Cause it's not the one to flip on his dip, double or one 
So I come to your buns like a frankfurter 
Accepted in more circles than a shot putter 
I suppose you, I surely support you 
'Till the course another fader 
You're off to work I can dig it -- later

Main Ingredient är ett band som idag är sorgligt bortglömda men som verkligen levererar grymt hög kvalité. Lyssna in på "Black seeds keep on growing" ett riktigt Black Power anthem! Bluesigt, rockigt och ändå disco. Eller den fantastiska "Everybody plays the fool".

Sångare i Main ingredient är från och med 1972 Cuba Gooding Sr då han ersatte Don McPherson som hastigt hade avlidit i leukemi. Ja han är pappa till Cuba Gooding Jr ;)

Under de följande åren samarbetar de mycket med Stewie Wonder som skriver låtar till dem. Det är alltså inte kattskit vi pratar här.

Det är äntligen #Discofredag igen. Så upp med volymen bara och på med discobelysningen så kör vi!







Inga kommentarer: