fredag 19 oktober 2018

Shake Your Groove Thing


AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by 1llustr4t0r.com

Idag är det återigen dags att stifta bekantskap med ett gäng som du inte visste att du visste om. Låten är bland annat med i Shrek vilket ju gör att varenda familj som haft något barn de senaste 17 åren omedvetet har svängt på rumpan till den.

Gruppen har det ganska märkliga namnet Peaches & Herb. Men det är helt enkelt det de heter (nåja deras smeknamn då. Francine "Peaches" Hurd Barker och Herb Fame. För att krångla till det lite så har den kvinnliga sångerskan bytts ut några gånger sedan starten. Herb har alltid varit den samma men man kan räkna till sju olika "peaches" sedan starten. På dagens låt är det nummer tre i ordningen Linda "Peaches" Greene som sjunger.

Groovin' loose or heart to heart 
We put in motion every single part 
Funky sounds wall to wall 
We're bumpin' booties, havin' us a ball, y'all

Introt måste väl ändå räknas som ett av de vassaste i musikhistorien. Congas. Bara congas. Sedan slänger man in lite handklapp. Man hör att det är riktiga händer!!! Inga förinspelade burkljud här inte. På med en synt och cowbell sedan öser vi på med gitarr och basar för att slutligen brassa på med mer synthar, percussion, blås och stråkar. Oerhört välproducerat helt enkelt.

Nu var det ju inte vilken skojare som helst som satt bakom mixerbordet heller. Det var den underbare Freddie Perren. Mannen bakom hits som I will survive med Gloria Gaynor eller I want you back med Jackson 5. Dessutom är han mannen bakom Tavares tre succé album. Vi snackar toppklass här alltså. Han kan stoltsera med att vara innehavare av den enda Grammy award som delats ut i kategorin Best Disco Recording. Denna kategori delades nämligen bara ut en gång 1980.  Den knep Freddie!!!

Så ut och vicka på rumpan denna fredag också! Shake Your Groove Thing det är #Discofredag



Inga kommentarer: