fredag 25 januari 2019

Livin For The Weekend


Public Domain

The O'jays må komma från Canton Ohio men det är när de kommer till Philly som det lyfter. Det är under Gamble & Huffs kompetenta ledning som de når den allra högsta nivån.

Canton kanske inte spelar i högsta ligan när det gäller musiken men väl när det gäller amerikansk fotboll. Det är till Canton alla spelare vill. Det är nämligen där som Pro Football Hall of Fame ligger. Det var nämligen i Canton som föregångaren till NFL grundades.

Aha, it's Friday 
Oh ho, thank God, it's Friday 
And I just got paid

Under 1970-talet har de en hel massa hits och är otroligt framgångsrika.

Dagens låt är en äkta "double feature". Ja ni vet som kaffe med mjölk, kärlek med kyssar eller Starsky & Hutch. Den innehåller två delar som tillsammans formar en perfekt "combo". Första halvan är jazzig och långsam. Smooth. Men sedan 1.56 in i låten så är det plötsligt gasen i botten och klassisk Phillydisco med blås och allt annat man kan önska sig. Texten är en klassisk version av Ugglas "kung i baren" kan man säga.
Efter att ha jobbat och slitit så är det äntligen löning och party med extra allt som gäller.

But as soon as Friday rolls around 
I lay all my weekly burdens down 
I put on my glad rags 
And paint the town

Sedan är det ca 5 minuter in i låten plötsligt som om den tappar kraften. Lite som om discot har stängt och det skall vinglas hem lite överförfriskat. Frågar ni mig så är detta ett genialiskt grepp.

Idag är det fredag och löning! Detta är den perfekta låten för inspiration.

Tack O'jays!

Det är äntligen #Discofredag. Nu dansar vi!


Inga kommentarer: