fredag 1 mars 2019

Changes



Attribution
 Some rights reserved by Robert Couse-Baker

Plötsligt inser jag att jag inte har haft med dagens grupp på #Discofredag. Skammen lägger sig snabbt och byts ut mot tillförsikt. Att välja låt blir inget problem alls. Dagens sorgligt bortglömda pärla har nämligen den näst bästa synthbasgången i världshistorien (den bästa är självklart Sweet Dreams med Eurythmics).

Dessutom inser jag att jag inte vet något om den här gruppen.

Det visar sig att de är tre stycken i gruppen och att de är ett engelskt band. Bara det är ju en liten överraskning.

Allt börjar med att Leee John (nej det är inte felstavat) och Ashley Ingram träffas. Leee jobbar som körsångare åt bland annat Delfonics. De bestämmer sig för att skriva musik ihop. Detta växer till en idé om ett band som skall vara sexigt, erotiskt och förföriskt. När de träffar trummisen Errol Kennedy finner de sin form. Det blir Imagination.


Someday somehow there's gonna be some changes, 
You can scream and shout but you don't have the 
Right to tell me 
Here and now there's gonna be you're gonna see 
Some changes, changes, changes


En demo spelas in och raskt får de både ett skivkontrakt och sin första hitsingel Body Talk.

Sedan följer några sköna år av turnéer och TV, nya hitsinglar och massor av glamour. Men efter tre album har de tömt sig på kreativitet och intresset dör sakta ut.

Alla tre finns mer eller mindre kvar i musikbranchen. Mer eller mindre framgångsrikt. Alla tre har på olika sätt fortsatt att uppträda under namnet Imagination (eller ImagiNation eller något annat påhittigt). Så om lusten att se dem finns så uppträder de i Brighton den 21 mars. Eller i vart fall någon av dem.

Videon är för övrigt ett mästerstycke i god smak. Bilarna! Frisyrerna!! Dansen!!!

Nu håller vi #discofredag och njuter av världens näst bästa synthslinga


Inga kommentarer: