fredag 10 maj 2019

Think It Over



Cissy Houston må ha som största prestation i sitt liv att hon råkar vara mamma till Whitney Houston Men att hon är en storartad artist kommer dagens låt att bära vittnesbörd om.

Sångkarriären startade redan 1938 när hon tillsammans med syskonen ingick i gruppen the Drinkard Four. Att det var kyrkan som var scenen var ju sedan gammalt. Gruppen växte så småningom ut och bland medlemmarna kan nämnas ännu en syster. Lee som hon hette skulle senare få en dotter med namnet Dionne (Warwick).

En lång karriär som sångare inleds och som körtjej turnerar Cissy med storheter som Elvis, Aretha, Otis ja till och med Van Morrisons Brown eyed Girl är så bra som den är tack vare Cissy.

Think, Think it over 
Think it over, 
Think, Think it over, over

När 1970-talet exploderar i Disco så signas Cissy som soloartist till bolaget Private Stock Records. En skiva spelas in med demonproducenten (nåja) Michael Zager. Zager är kanske mest känd för superhiten Lets All Chant. Ja eller om man skall vara ärlig så är det väl bara det han är känd för.

Dagens låt är en riktig rökare.
Blåset är grymt bra. Congas som sig bör. En galet härlig wha-wha gitarr. FETA stråkar och ett piano som är så mycket house att man inte kan greppa att det är 1977 och inte är Farley "Jackmaster" Funk 1986. Ett break, nej jag menar två break med koklocka fullbordar det hela och syntesen är uppnådd.

Vilken låt! Cissy du är en riktig discodrottning.

Oemotståndligt dansvänligt. Det är äntligen #Discofredag


Inga kommentarer: