fredag 20 april 2018

Break My Stride

Den här bilden består endast av enkla geometriska former och/eller text. Den uppfyller inte den verkshöjd som behövs för att upphovsrättsskydda den, och är därmed allmän egendom. 


Plötsligt har vi närmast tropisk värme här i den vackrare delen av Sverige (Skåne). Märkligt nog kan man i sitt Facebookflöde se galningar som istället roar sig med att köra snöskoter och posera i skoteroverall. Det är ett märkvärdigt långsmalt land vi lever i.

Men när vi nu gosar oss i närmast tropisk värme (20 grader) och låter ljumma vindar smeka våra bleka ben i framrotade shorts. Då bara måste man ju leta upp en riktig sommarlåt.

Matthew Wilders monsterhit Break my stride är en klassisk "one hit wonder". Det blev liksom bara den låten. Men det är väl knappast något att gnälla över. När man når perfektion i första försöket så kan man ju sätta en stor bock vid just den posten på sin "bucketlist".

I'm running and I won't touch ground 
Oh no, I got to keep on movin'

Men märk väl Matthew spelar inte längre in skivor i eget namn. Men musikbranchen är ju inte bara de där stjärnorna som står längst fram på scenen. Matthew har en idag mera tillbakadragen roll. Nämligen den som låtskrivare. Han skriver låtar till storheter som No Doubt, Christina Aguilera, Kelly Clarkson och Miley Cyrus. Så inte behöver vi vara oroliga för honom. Han har så det räcker till både champagne och gåslever på ålderns höst.

Dagens låt lyckades enbart att bli etta i Norge. Annars kan man väl säga att top 10 placeringarna haglar som de spön i backen vi med glädje saknar.

Coverversioner har i omgångar legat etta på bisarra platser som Österrike, Nya Zeland och Belgien.

När Puff Daddy snor ihop och refererar till/bygger hela  låten Hold me down  på Break my stride och Matthew Wilder finns med som låtskrivare. Ja då var det som att vinna Eurojackpott! Dessutom fick ännu en generation stifta bekantskap med en härlig låt.

Nu dansar vi och håller fredag. #Discofredag


Inga kommentarer: