fredag 27 april 2018

Sometimes It Snows In April

Attribution Some rights reserved by Clonadamas


Denna vecka väljer vi på Discofredag att vara lite allvarliga.

Förra fredagen lämnade en av de stora jordelivet.

Avicii.

Avicii eller Tim Bergling lämnade bara allt för tidigt. Det är sorgligt när en så ung människa går in i ett mörker så svart att man inte hittar en väg ut.
Vi behöver hjälpa varandra att se mål och mening. Att finna glädje och kärlek. Att stå ut när det är svårt. Att se till att den som går in i mörkret får hjälp att hitta ut.

Jag har stora delar av mitt liv levt nära människor som mått väldigt dåligt. Ibland har jag kunnat orka hjälpa. Ibland har jag i förtvivlan fyllts av vrede och bara gjort svärtan ännu mörkare.

Det är svårt. Det är tungt.
Men!
Den som upplevt mörker och lyckats hitta ljuset igen. Den personen lever för all framtid i en värld med fler nyanser. Det ljusa har fler kvalitéer och skuggan likaså. Det blir till livserfarenhet.

Sometimes it snows in April 
Sometimes I feel so bad 
Sometimes, sometimes I wish that life was never ending 
And all good things, they say, never last

Avicii som fått så många människor att uppleva eufori och glädjen i musik och dans.

Han lämnade oss.

Vi får hoppas att han har funnit den frid han saknade.

Det vi kan göra är att minnas men också se till att vara goda medmänniskor som tar hand om och bryr oss om de människor vi möter i vår vardag.

Dagens låt blir inte något från Avicii utan något till Avicii. Det blir Prince. Sometimes It Snows in April. En av de vackraste och mest sorgsna låtar jag vet.


Sometimes It Snows In April from josh steinbauer on Vimeo.

Inga kommentarer: