fredag 15 juni 2018

Don't You Want My Love

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Cliché!

Denna vecka skall vi ägna oss åt en av de där låtarna som ingen längre kommer ihåg. Med den där artisten som ingen längre minns. Vi skall hylla en av de där slitvargarna som kämpar och kämpar för att få leva sin dröm om ett liv i rampljuset.

Lillie McCloud slår igenom med buller och bång 1986 med dagens låt. Fast då under artistnamnet Nicole. Det är en riktig rökare som verkligen kan få en att bli på gott humör. Välproducerat och dansant på ett sätt som faktiskt har åldrats med värdighet. Det låter fortfarande helt fantastiskt bra.

Internationellt så är detta hennes största hit men hemma i USA så ligger hon på tredje plats på danslistan 1994 med en dussinhouse E-smoove (hetaste house producenten av alla tidigt 1990-tal) producerad och remixad låt som heter Runnin' Away. Den har väl inte riktigt åldrats med samma värdighet dock.

Don't you want my love 
Don't you need my body? 
Don't you want my love? 
Won't you take my heart until we get started? 
Then you'll want my love!

Nicole förmår liksom inte följa upp sin första hit med fler. Hon fortsätter att göra skivor men det kommersiella genomslaget uteblir. Hon lägger ner skivkarriären i slutet av 1980-talet.

Men ge upp nix. Under 1990-talet är hon en del av en hel massa olika konstellationer i dansmusiksvängen. Ibland kan man hitta hennes namn på någon skiva om man letar. Men aldrig någon skiva i eget namn.

Tidigt 2000-tal så flyttar hon till Slovakien (!!!). Även där gör hon musik. Hon sjunger jazz och spelar in låten som är intro till TV-programmet Česko Slovensko má talent. En Slovakisk version av Talang.

Det gav tydligen mersmak...

Någonstans kan man ju tycka att den här historien borde ta slut. Men nej. Nicole är inte en vanlig artist som inser fakta och börjar sälja grönsaker istället. Nej hon kan inte släppa musiken. Tre barn och sju barnbarn senare så är hon tillbaka. Med nytt namn. Eller egentligen bara ett byte till sitt riktiga namn. Nicole har blivit till Lillie och vid en ålder av 54 år så gör hon entré i amerikanska versionen av X-factor 2013. Vid hennes audition fick hon ta emot stående ovationer och maximala fyra "YES" från Simon Cowell, Demi Lovato, Paulina Rubio, och Kelly Rowland. Endast Simon kunde hålla tårarna borta. Hon slutade på en åttonde plats i finalen och lyckades återigen bevisa hur mycket musik och sångarglädje hon besitter.

Nicole är en av de envisaste och mest uthålliga artisterna i musikvärlden. När hon ser tillbaka på sin karriär så har hon i vart fall haft en hit. Hon har uppträtt tillsammans med artister som Stewie Wonder, Kool and the gang och Michael Jackson. Så även om ingen minns henne så kan hon luta sig tillbaka med vetskapen om att hon kan säga "då sa jag till Michael att.." Det är banne mig inte dåligt det.

Ta er tiden att se båda klippen. Sedan dansar vi ut i en härlig fredag som för många dessutom är skolavslutning. #Discofredag återkommer sporadiskt under sommaren om jag får lust. Annars ses vi till hösten :)




Inga kommentarer: