torsdag 25 april 2019

High steppin' hip dressin' fella

wikipedia


Dagens band kom att överskuggas av en gigant. Nämligen Barry White. Tanken var egentligen att Barry skulle satsa all sin kraft och talang som producent av denna tjejgrupp men ödet ville annorlunda och plötsligt stod han själv längst fram på scenen.

Då behövde han backning av ett 40-mannaband och kompetenta körtjejer. Mer kompetenta än gruppen som han själv hade skapat fanns ju inte och vips så fick de hänga med på både skivorna och turnéerna. Ja en av tjejerna råkade visst rent av gifta sig med Barry på vägen.

Men trots att de ju fick sugas upp i den totala virvelvind som blev Barrys karriär så lyckades de ändå även hålla liv i sin egen.

Glodean White, Linda James och Diane Taylor verkar ha varit tre drivna brudar med skinn på näsan helt enkelt.

Det blev fem album där deras mest framgångsrika var deras andra "Under the Influence of... Love Unlimited". Det albumet klättrade ända till en tredjeplats på den amerikanska albumlistan.

Största hiten på albumet var "Love's Theme" en underbar instrumental med tidstypisk wha-wha och Barrys otroliga känsla för arrangemang. Ljuddesign som utnyttjar stereo-ljudet till max. Wha-wha till vänster och stråkar till höger. Fler stråkar till vänster och så en harpa någonstans obestämbart svävande ovanpå. Genialt! Klart som fanken att den klättrade ända upp till förstaplatsen.

There's a guy in the neighborhood 
And, oh Lord, if I could 
I'd wrap him up and take him home

Dagens låt är dock från deras femte album och heter "High steppin' hip dressin' fella".
Discon står på sin absoluta höjdpunkt och Barry bygger en låt som på många sätt förebådar ett house sound som skulle dröja 10 år innan det hittade sin form via Chicagos underground scen. Hi-haten är klockren house precis som pianot. Det är på det hela taget en skön låt helt enkelt.

Vill man ha ett djupare budskap får man leta vidare. Den här låten handlar om en snygg kille med jäkligt snygga kläder. Ja han är ju trevlig också. Mer avancerat än så behöver det ju inte vara en fredag.

Nä nu dansar vi ut i helgen vettja!
Glad #Discofredag på er!

Inga kommentarer: