fredag 23 september 2016

Midas Touch

AttributionShare Alike Some rights reserved by AJC1

Guldpriset ligger idag på 1339,47 dollar per troy ounce. Ett Troy ounce är 31,1035 gram. Se där lite onödigt vetande som kan göra hela dagen lite roligare.
Vill man veta ännu mer så kan man ju ta till sig att "Måttenheten skall inte förväxlas med det mer standardmässigt använda avoirdupois ounces som ofta används inom detaljhandeln eller i recept av olika slag. Ett avoirdupois ounce är mindre, det omfattar 437,5 korn eller 28,3495 gram. Ett troy ounce innehåller således 2,75 gram mer än ett avoirdupois ounce, också kallat ett standard ounce."

Kung Midas fick en önskan beviljad av Dionysos och valde då att allt han rörde vid skulle förvandlas till guld. Detta visade sig dock bli en förbannelse. Midas blev tvungen att be Dionysos om att ta tillbaka sin gåva. Det blev ju så förbannat svårt att äta.

God mat kan ibland vara hur gott som helst. Som till exempel en rejäl fläskpankaka med lingon. Inte mycket kan mäta sig med det.

En riktig stjärna på matlagning är Jamie Oliver. "James Trevor "Jamie" Oliver, född 27 maj 1975 i Clavering, Essex, är en brittisk kock, programledare, författare och tv-personlighet. Han har gjort flera TV-serier om matlagning, bland annat Den nakna kocken."

I've got the Midas Touch 
Everything I touch turns to gold, oh, sugar 
I've got the Midas Touch 
Baby, let me touch your body and your soul

När Jamie var ute och dansade på 1980-talet så var det inte sällan så att han sågs stuffa till den närmast episka låt som är föremål för dagens förvirrade inlägg som kommer att knyta ihop säcken. Vilket jag här tänker uppenbara.

Midnight Star bildades redan 1976 av ett gäng studenter vid Kentucky State University. Men det är 1986 som de når sin musikaliska höjdpunkt i form av dagens låt Midas touch.
Det är en klassisk kärlekssång. Varför sångaren vill förvandla föremålet för sin kärlek till guld förtäljer egentligen inte historien. Men vad spelar det för roll. Resultatet blev ju guldskiva. Så "Mission accomplished!" Nu håller vi Discofredag!!!


Inga kommentarer: