fredag 2 september 2016

Non RompereIntrot mina vänner! INTROT!!! Så mycket disco att man bara döööör.
Detta är den fantastiska italienska superstjärnan Vanna Brosio.

Att vara på rätt plats är inte sällan en nyckel till framgång. Vannas pappa hade en antikvitetsaffär mitt emot huset där det italienska TV-bolaget RAI hade sina lokaler.
Vanna som brukade hjälpa pappa i affären blir upptäckt och erbjuden att få vara med som "extra" i italienska TV-shower. Den som har den minsta kunskap om italiensk TV (tutti frutti) fattar att hennes kanske främsta kompetens handlade om utseende.

Detta leder till en karriär inom mode (modell) och TV (programledare i italiensk TV hå hå ja ja) vilket gör att musikkarriären går lite i vågor. Det kommer sprida skurar helt enkelt.

Men så plötsligt 1979 så levererar hon denna slagdänga. I smyg ger hon ut högoktanig disco under pseudonymen G.Bri. Skivomslaget är helt klart en inspiration till Daft punk med en kvinna i omotiverad störtkruka modell integralhjälm.

Non Rompero (Bryt inte)

Arret står Beppe Cantarelli för. Ja herr kantarell helt enkelt. Nu är detta inte vem som helst. Nej detta är en av Italiens största och mest kända producenter.
Beppe växte snart ur den italienska kostymen och drog till staterna. Där har han jobbat med storheter som Michael Jackson , Stevie Wonder , Aretha Franklin , Mariah Carey , Joe Cocker , Laura Branigan , Bonnie Tyler , Kool and The Gang , Ashford and Simpson , Luther Vandross.

Non Rompero betyder "bryt inte". Mer än så hittar vi inte av texten på nätet och #discofredag får erkänna att just italienska inte ingår i språkkompetensen.

Men introt mina vänner! INTROT!!!! Jag är mållös.

Nu dansar vi! Det är discofredag!


Inga kommentarer: